Zadzwoń do nas: +48 794 660 320

Darmowa wysyłka kurierem powyżej 100 zł

Blog

Jakie zioła do domowej pizzy?

Jak niemal każde danie, domowa pizza także potrzebuje odpowiedniej oprawy w postaci przypraw i ziół.

Domowa pizza mięsna

Pizza to danie o wielu obliczach, co jest jednym z jej fenomenów. Każdy może dopasować ją do swoich preferencji i gustu. Z tego powodu, warto przygotować pizzę w domu. Mamy wtedy pewność, że placek w 100% nam odpowiada.

Dlaczego pizza pieczona na kamieniu to idealny pomysł imprezową przekąskę

Jeśli szukasz dania, które sprawdzi się na domówce lub pokaźnej imprezie– postaw na pizzę na kamieniu, którą upieczesz w swoim piekarniku. Nie musisz być profesjonalnym kucharzem, aby podjąć się tego zadania. Wystarczy zwykły piekarnik, kamień do wypieku pizzy, dobry przepis na ciasto na pizzę oraz świeży i aromatyczny sos pomidorowy

Domowa pizza wegańska pieczona na kamieniu

Jaki jest więc sekret domowej pizzy wegańskiej? Wystarczy zwykły piekarnik, kamień do pizzy i kilka składników dania, dzięki którym Twoja domowa pizza będzie w 100% wegańska.

Domowa Pizza hawajska – pieczona na kamieniu

Jedni ją uwielbiają, inni nienawidzą… Trzeba przyznać, że niepozorna pizza hawajska podzieliła świat i trudno przejść obok niej obojętnie. W odróżnieniu od większości popularnych pizz, jej korzenie nie sięgają Włoch. Być może dlatego w słonecznej Italii uważana jest niemal za profanację dania, z którego Włosi są tak dumni.

Jesienne inspiracje na domową pizzę

Jesień na dobre zapanowała już w kalendarzach i za oknem. A co powiesz na to, aby zagościła też w Twojej kuchni? To pora roku pełna wyjątkowych smaków i aromatów, które niestety szybko się kończą. Z tego powodu warto korzystać ze skarbów jesieni, póki są dostępne, świeże i smaczne.

Ryby i owoce morza na domowej pizzy- To może się udać

Domowa pizza pieczona na kamieniu z dodatkiem ryby to świetny pomysł na pyszny i wartościowy posiłek. W odróżnieniu od mięsa, są one mniej kaloryczne, zaś bogate w kwasy omega 3.

Sos do pizzy

Pizza z sosem czy bez? To pytanie zadaje sobie wiele osób. Mówi się, że dla rodowitych Włochów jedzenie pizzy z dodatkiem dipów to profanacja ich narodowej potrawy

Jakie przyprawy do pizzy?

Zastanawiasz się jakie przyprawy pasują do pizzy wypiekanej w piekarniku? W takim razie zapoznaj się z naszymi sugestiami i stwórz pyszną, wypieczoną w domu pizzę!

Startują Cyfrowe Zniżki! A wraz z nimi startuje promocja na kamień do pizzy

Rewolucja w Polskim Internecie dotarła do naszego sklepu z kamieniem do pizzy. Bierzemy udział w tym zwariowanym świecie Cyfrowych zniżek, podczas którego taniej kupimy produkty dostępne w największych sklepach online w Polsce w tym naszym sklepie z produktami do robienia pizzy. Na upolowanie okazji w sklepach jest aż 10 dni! Czym jest Digital Festival i jak […]

Jak zrobić najlepszą pizzę na kamieniu?

Chcesz zrobić pizzę we włoskim stylu w zaciszu własnego domu? Eksperymentujesz z ciastem, jednak jesteś daleki od wypieku idealnej pizzy w piekarniku. Pizza powinna być, elastyczna, krucha, chrupiąca na zewnątrz i ciastowata w środku.

Pizza capriciosa na kamieniu do pizzy

capriciosa jest jedną z najpopularniejszych rodzajów pizzy. Za co tak bardzo ją lubimy, że króluje w menu prawie każdej restauracji serwującej włoski specjał? Bez wątpienia za dobór i bogactwo składników!

Pizza dietetyczna, hit czy mit

Pizza to danie, które niekoniecznie uznawane jest za dietetyczne i niskokaloryczne. Kojarzy się raczej z tłustą, kaloryczną przekąską, której zdecydowanie należy unikać podczas odchudzani

Sery do pizzy – Co warto wiedzieć

Sery do pizzy to obok ciasta i sosu to jeden z najważniejszych dodatków. Ciężko wyobrazić sobie ten włoski przysmak bez nich. Sprawia, że pizza ma głębszy smak, do tego łączy wszystkie składniki i powoduje, że pizza przyjemnie ciągnie się podczas jedzenia.

Meksykańskie tortille – ich rodzaje

Kamień do pieczenia to nie tylko pizza, doskonale sprawdzi się do przygotowania Meksykańskiej tortilli – słynne danie na całym świecie. Jednak nie każdy każdy jednak zna ich wszystkie rodzaje.

Pizza bezglutenowa dla kogo

Pizza to przysmak, który uwielbiają  niemal wszyscy. Niestety, czasem kwestie zdrowotne nie pozwalają cieszyć się jej wspaniałym smakiem. Zawarty w cieście gluten to składnik, który u niektórych osób powoduje nietolerancję pokarmową.

Sekrety udanej pizzy

Pizza to danie, które tylko z pozoru wydaje się proste. Prawda jest jednak taka, że najlepsi kucharze posiadają swoje

Podejmij wyzwanie i zrób najlepszą domową pizzę

Podpowiemy Ci, jak zrobić ciasto na pizzę, jak ułożyć składniki na pizzy, jaka powinna być temperatura pieczenia i jak długo piec pizzę. Ponadto, podzielimy się z Tobą naszymi ulubionymi stylami na domową pizzę, które warto wypróbować.

Domowa pizza czy pizza z restauracji

Każda pizza, czy to robiona w domu, czy w restauracji, składa się z ciasta, sosu i sera, prawda? A jednak, pizza domowa i ta z restauracji często smakują zupełnie inaczej. Dlaczego niektórzy ludzie wolą jedną od drugiej?

Dodatki na pizzę – co wybrać?

Ze świecą można szukać osoby, która nie lubi pizzy. Ten z pozoru prosty placek, stał się hitem znanym i uwielbianym na całym świecie. A może jego fenomen tkwi właśnie w prostocie? Ogromną zaletą pizzy jest również jej uniwersalność.

Historia pizzy włoskiej

Pierwsze skojarzenie ze słowem „pizza” to oczywiście Włochy. Pyszne i lubiane danie jest jednym z najpopularniejszych na świecie, a wraz z włoską pastą stanowi prawdziwą wizytówkę tego kraju. Mimo, że pizza jest tak niesamowicie popularna, niewiele osób zna historię pizzy włoskiej.

najlepsza pizza dla dzieci

Jaka pizza dla dzieci?

Pizza to danie, które jest uwielbiane przez większość dzieci. Kojarzy się często z nagrodą albo świętowaniem jakiejś ważnej okazji. Zaletą pizzy jest z pewnością to, że stanowi zdrowszą alternatywę niż inne dania, na przykład frytki czy hamburgery. Ponadto pizzę można dowolnie modyfikować i dostosować tak, aby dać dziecku zarówno pyszny, jak i wartościowy posiłek.

Dlaczego lubimy pizzę?

Pizza jest jedną z najpopularniejszych potraw na świecie. Pizza występuje w bardzo dużej różnorodności smaków, w zależności od składników, wykonania, wielkości i konsystencji itp. W przeciwieństwie do większości innych produktów spożywczych, każdy z pewnością znajdzie rodzaj, który będzie mu smakować.

Najczęściej zadawane pytania dotyczące wypieku domowej pizzy

Bez względu na to, czy jesteś początkującym miłośnikiem domowej pizzy, czy też jesteś już wprawionym rzemieślnikiem. Na każdym etapie pojawią się pytania dotyczące pizzy, na które trzeba znaleźć odpowiedź.

Domowy chleb wypiekany na kamieniu do pizzy.

Chleb wypiekany na kamieniu cechuje wysoka sprężystość, chrupiąca skórka i gładka struktura wewnątrz. Kamień do pieczenia pizzy wywołuje efekt pieca do wypieku chleba, rozgrzewa się do bardzo wysokich temperatur co umożliwia natychmiastowe przekazanie ciepła na ciasto, czego skutkiem jest chrupiąca skórka.

czego nie robic z kamieniem do pizzy

Kamień do pizzy – jak używać?

Zakup kamienia do pizzy nie gwarantuje sukcesów i idealnie wypieczonej pizzy. Nawet najlepszy kamień do pizzy nic nie pomoże, jeżeli nie wiesz jak go używać prawidłowo.

co mozna upiec na kamieniu

Co można upiec na kamieniu do pizzy?

Kamienia możesz używać nie tylko do wypieku pizzy – pomyśl o pieczonych warzywach, mrożonych potrawach, domowych frytkach lub pieczeniu chleba. Kamień do pizzy, to uniwersalne akcesorium w Twojej kuchni.

Pizza pieczona w piekarniku

Jak upiec pizzę na kamieniu do pizzy?

Robienie własnej pizzy w domowym piekarniku nie jest trudne, o ile odpowiednio przygotujemy się do tego wciągającego przedsięwzięcia. Na wstępie zaznaczę, że wypiek własnej pizzy znacząco ułatwia posiadanie kilku podstawowych narzędzi, takich jak łopatka do pizzy i kamień do pizzy.

Pizza przywiera do kamienia. Co robić?

Po niecierpliwym oczekiwaniu na rozgrzanie kamienia do pizzy i upieczeniu pizzy, jesteś gotowy, aby wyciągnąć pizzę z piekarnika. Kiedy chcesz ruszyć pizzę, zauważasz, że jest przyklejona do kamienia! Zastanawiasz się co robisz źle? Jeśli kiedykolwiek zdarzyło Ci się, że pizza przywarła do kamienia, to wiesz, jak bardzo stresujące jest to doświadczenie,! Na szczęście w tym […]

Jakie drożdże do pizzy ?

Drożdże to nieodzowny element wielu wypieków. Dzięki ich sekretnym właściwościom po upieczeniu możemy otrzymać puszyste ciasto o charakterystycznej, napowietrzonej strukturze. Dodatkowo drożdże posiadają wiele zadziwiających wartości odżywczych. Są ogromnym źródłem witaminy E oraz witamin z grupy B. Drożdże pomagają również dostarczyć naszemu organizmowi wielu potrzebnych minerałów, takich jak potas, wapń, żelazo, magnez, jod, mangan, cynk, fosfor, chrom oraz sód.

Blacha czy kamień do pizzy?

Różnica między pieczeniem pizzy na typowej blasze do pieczenia a naturalnym kamieniu jest stosunkowo duża. Oba sposoby mają swoich zwolenników i przeciwników. Część społeczeństwa woli pizzę puszystą, na grubym cieście z wieloma składnikami, natomiast pozostała część woli pizzę na cienkim cieście z aromatyczną oliwą z oliwek. Dla obu kategorii zdecydowanie kluczowym elementem w kuchni jest […]

Tajniki włoskiej kuchni, czyli pizza na kamieniu

Na czym polega fenomen kuchni włoskiej? Kuchnia włoska jest jednym z najbardziej popularnych, jeśli nie najpopularniejszym rodzajem kuchni – przede wszystkim w Europie, ale również w skali całego świata. Jej główną cechą charakterystyczną, a zarazem niekwestionowaną zaletą, jest bazowanie na świeżych, sezonowych produktach, odznaczających się dzięki temu niepowtarzalnymi walorami smakowymi. Wśród nich zdecydowanie królują liczne gatunki […]

Focaccia na kamieniu do pizzy (przepis)

Chyba każdy z nas zapytany o tradycyjne włoskie przysmaki potrafiłby wymienić co najmniej kilka potraw: spaghetti, lasagne czy nieśmiertelna pizza. Włoska kuchnia inspiruje nas od wielu lat i chcemy czerpać z niej to, co najlepsze. Na całym świecie słynne są również pyszne włoskie desery, oryginalne lody czy charakterystyczne dla tego kraju przekąski. Jedną z najpopularniejszych […]

Dobra pizza na kamieniu Pastone.

Pizza stanowi bez wątpienia jedną z najbardziej rozpoznawalnych potraw, uwielbianą przez ludzi na świecie. W restauracji przygotowywana jest ona w piecu, w którym temperatura sięga nawet 500 °C, uzyskując tym samym kruchy spód z puszystymi brzegami. Jednym ze sposobów na uzyskanie analogicznego efektu w domowych piekarnikach jest zastosowanie tzw. kamienia do pizzy. Poznaj rodzaje tego szczególnego akcesorium, […]

Darmowa wysyłka

Dla zamówień powyżej 100 ZŁ

14 dni na zwrot

Gwarancja zwrotu pieniędzy

Szybka wysyłka

Wszystkie zamówienia dostarczamy w 1-3 dni robocze.

Bezpieczne szybkie płatności

Przelew online / MasterCard / Visa