Kamienie do przyrządzania potraw
Kamienie marki Pastone są funkcjonalnym rozwiązaniem. Posiadając Pastone do przyrządzania potraw stworzą niepowtarzalny efekt wizualny, który zaskoczy każdego twojego gościa.
Owy element wyposażenia z pewnością spodoba się każdemu, kto lubi wygodę i funkcjonalność jaką łączą ze sobą nasze kamienie. Przy Pastone już każdy posiłek będzie intrygujący i przyjemny. Zachwyci wielu twoich przyjaciół jak i całą rodzinę.
Pastone są wykonane z naturalnego granitu, który charakteryzuje się wytrzymałością i kwasoodpornością. Do twojego jedzenie na pewno nie dostaną się żadne związki chemiczne. Ich wielkim plusem jest także odporność na wysokie temperatury. Kamienie Pastone stały się popularnym zamiennikiem zwyczajnej blachy ze względu na swój nietuzinkowy, elegancki wygląd i praktyczność. Oprócz pizzy, można przygotować na nich wiele innych, ciekawym potraw takich jak ciepły chleb i bułki. Kamiennie do grilla i pizzy magazynują ciepło, dzięki temu czas na przygotowanie zmniejsza się wielokrotnie, a posiłki nadal są pyszne.
Plusy posiadania kamieni do potraw
Dzięki kamieniom Pastone nie musimy już w pośpiechu wybierać niezdrowego jedzenia, ponieważ pozwala on na szybkie przygotowanie wszelkich potraw. Nada się on do położenia na ruszcie i przygotowanie pysznego grilla dla całej rodziny, a także i przyjaciół. Bo kto nie lubi napawać się chwilami pełnymi relaksu i ciepłymi letnimi wieczorami przy smacznym steku czy pysznych, podgrzewanych warzywach, owocach i serach. Wegetariański szaszłyk z cukinii, pieczarek i bakłażana z pewności będzie smaczny, a zapach dobrego jedzenia z pewnością będzie kusił wszystkich sąsiadów.
Dodatkowo znacznie bardziej dbamy o swoje zdrowie. Używając kamienia Pastone nie trzeba martwić się już ilością niezdrowego oleju, który używany jest do przygotowania mięs, ponieważ nie będzie to koniecznością. Wystarczy nagrzać kamień do odpowiedniej temperatury, a ten estetycznie wyglądający detal pozostawi aromatyczny smak bez użycia tłuszczu. Nasz kamień ma także dobry wpływ na środowisko. Oszczędza on energię, a ponieważ wolniej oddaje ciepło to potrawy pozostają soczyste i smaczne. Jak prawidłowo używać kamienia? Należy umieścić go w piecu, piekarniku lub na grillu, gdy będą one w temperaturze pokojowej. Następnie nagrzać je do maksymalnej temperatury. Kamienie należy nagrzewać i schładzać powoli i stopniowo. Powinniśmy pamiętać, aby nie czyścić ich żadnymi chemikaliami, ponieważ mogą wniknąć w głąb kamienia. Żywność można zeskrobać lub pozostawić w piekarniku do całkowitego spalenia i zmieść.
Ciepło uwalniające się z kamienia Pastone rozprzestrzenia się równomiernie co pozwala na zachowanie wszelkich wartości odżywczych i witamin. Ciasto także nie przywiera do nawierzchni kamienia. Nie powstają również żadne niepożądane związki chemiczne, a smak potraw pozostaje niezmienny. Kamień pozwala na szybkie i doskonałe przygotowanie posiłku godnego niejednej pizzerii czy też restauracji. Można go umieścić w górnej części piekarnika, co pozwoli na przypieczenie pizzy z obydwu stron. Jeśli jednak ciasto okaże się od spodu zimne to pizzę można umieścić w dolnej części piekarnika. W przypadku, gdy żadna z tych opcji nie będzie odpowiednia, należy umieścić kamień na środku i skorzystać z funkcji termoobiegu. Powinniśmy pamiętać, aby zawsze dobrze rozgrzać kamień, upewnić się, że kształt kamienia jest odpowiedni oraz aby używać pokrywki, by uniknąć utraty ciepła.
Oryginalne kamienie Pastone do grilla i pizzy są przeznaczone do przygotowywania różnych posiłków i wydobywania z nich głębi aromatu. Są praktyczne i jeśli będą odpowiednio zadbane to na pewno będą służyć przez długie lata. Posiadają szeroki wachlarz zastosowań. Nadadzą się dla tych wszystkich, którzy chcą zadbać o swój czas, kochają celebrować dobre jedzenie, marzą o funkcjonalnych i wygodnych rozwiązaniach oraz cenią sobie zdrowie. Kamienie Pastone do grilla i pizzy będą idealnym rozwiązaniem dla niemalże każdego!